13. září 2022

Máme konkrétní řešení na konkrétní problémy, které občany Děčína trápí

Vážení spoluobčané,

děčínská ODS sestavila pro letošní komunální volby pestrý tým, který má zkušenosti, energii a chuť hájit zájmy všech občanů Děčína. Největším problémem našeho města je, že minulá vedení dlouhodobě přehlížela některé problémy nebo se jim záměrně nechtěla věnovat.

Na rozdíl od naší politické konkurence jsme připraveni řešit i tyto problémy, které byly dosud opomíjeny. Nacházíme se ovšem v nelehké době, kdy ceny energií i potravin letí vzhůru a jsme si vědomi, že může nastat situace, kdy bude nutné přehodnotit některé naše priority, abychom byli schopni pomoci těm, kteří budou touto situací ohroženi a nebudou z objektivních důvodů schopni sami zvládnout toto nelehké období (ať již kvůli věku, zdravotnímu stavu či sociální situaci).

První prioritu vidíme v přípravě a realizaci investičních projektů, které naše město potřebuje. Zaměříme se na rozšíření parkovacích ploch a výstavbu parkovacích domů, připravíme revitalizaci nábřeží a Křížové ulice. Postavíme lávku podél železničního mostu z Podmokel na Mariánskou louku, budeme pokračovat v revitalizaci Podmokel a opravíme tankodrom na Teplické ulici. Zahájíme revitalizaci sídliště Bynov a připravíme revitalizaci Boletic. Prioritu vidíme také ve všech projektech, které povedou k úspoře provozních nákladů. Uspořené peníze chceme použít na opravu současného majetku města a na investice do majetku nového. Větší pozornost budeme věnovat okrajovým částem, na které se zapomíná.

Naší další prioritou je bezpečnost a zvýšení pocitu bezpečí ve městě. Razíme nulovou toleranci vůči problémovému a nepřizpůsobivému chování. Ve spolupráci s městskou policií a Policií ČR budeme aktivně řešit protidrogovou politiku. Městu Děčín doposud chybí odvaha aktivně a bezprostředně řešit problé mové části města. Pouhé posílání dopisů majitelům problémových objektů nic neřeší. U objektů, které nevyhovují svým stavem a nesplňují technické a hygienické standardy, zajistíme, že stavební úřad nařídí majiteli nápravu. Pokud tak majitel neučiní, sjedná město nápravu za něj a vynaložené prostředky bude soudně vymáhat.

Snižování energetické náročnosti a posilování energetické soběstačnosti Děčína je dalším tématem, kterému se chceme věnovat. Budeme usilovat, aby město Děčín získalo kontrolu nad společností TERMO Děčín. V opačném případě podpoříme prodej majetkového podílu města (3,1 % akcií). Z pozice velkého odběratele budeme zároveň tlačit na snížení cen tepla pro celé město. Smysl také spatřujeme v podpoře výstavby Plavebního stupně Děčín, jehož součástí bude vodní elektrárna, ve využití biomasy a bioplynu z místních zdrojů nebo v postupném vytváření Děčína jako ostrovního energetického systému. Zaměříme se na snižování spotřeby energie ve městě. Vedle výměny veřejného osvětlení je důležité realizovat zateplení všech budov v majetku města, především základních škol. Stejnou pozornost budeme věnovat i instalaci fotovoltaických panelů, čímž město ušetří další miliony korun. Této problematice se v poslední době věnoval Tomáš Brčák a je třeba v tomto směru pokračovat.

Náš podrobný a konkrétní volební program najdete na www.ods.cz/ms.decin/volby2022/program nebo na našem facebooku ODS Děčín. Máme dobrý tým, volte ODS Děčín. Vaši důvěru nezklameme. Společně s Vámi jsme v Děčíně doma.

Ing. Martin Kubš,
lídr kandidátky ODS