12. září 2022

Chci Děčín bez rozdílů. Pravidla a zákony platí pro všechny stejně.

Když jsem se podílel na tvorbě programových kapitol sociální politika a bezpečnost v programu ODS Děčín pro nadcházející komunální volby, tak jsem nemyslel pouze na jednu skupinu obyvatel Děčína, ale přirozeně na všechny obyvatele. Sociální politika se týká nás všech a to bez rozdílů.

Primárně jsme se zaměřili zejména na ty spoluobčany, kteří si nemohou pomoci sami a kteří se dostali do nepříznivé životní situace a chtějí tuto nepříznivou situaci aktivně řešit. Jedná se zejména o matky samoživitelky, rodiče handicapovaných dětí, seniory anebo sociálně znevýhodněné a sociálně vyloučené občany.

Mou prioritou je pomoci sociálně znevýhodněným spoluobčanům. Našim cílem je těmto skupinám obyvatel pomoci tak, aby do budoucna byli finančně nezávislí a soběstační. Pokud chtějí svou nepříznivou situaci aktivně řešit, tak je našim úkolem jim pomoci. Když se tito jedinci navrátí zpět do funkční společnosti, tak nejenže přispívají do systému skrze daně, ale město, kraj a stát, může vynakládat o něco méně finančních prostředků do sociální politiky a může věnovat pozornost např. opravě svého majetku.

Připravíme proto preventivní programy, které do budoucna ušetří čas, energii a peníze. Uděláme vše pro to, abychom efektivně předcházeli vzniku nepříznivého patologického jednání a aby děčínských obyvatel v krizi či nouzi bylo co nejméně.

Zaměříme se také na vyšší bezpečnost ve městě. Jako každý slušný občan chci město bez narkomanů a dealerů, alkoholiků a různých individuí ohrožujících zdraví a majetek občanů našeho města. Budeme v této problematice nadále aktivně spolupracovat s Policií ČR.

Jsem absolutním odpůrcem rasismu a jako zástupce romské menšiny chci přispět ke změně pohledu na romskou menšinu k lepšímu. V Děčíně žije mnoho Romů, kteří si nezaslouží jednorázové odsouzení od majoritní společnosti. Chodí do zaměstnání, řádně platí daně a sociální i zdravotní pojištění, mají dobré sousedské vztahy, posílají děti do škol a školek, platí za svoz komunální odpadu. Mým malým osobním úkolem a cílem je, aby o jejich místě ve slušném a fungujícím Děčíně, nebylo do budoucna pochyb.

Karel Korpa, kandidát č. 10 do zastupitelstva města Děčín