29. května 2017

ODS: Proti chaosu, cirkusu a ostudě postavíme silný program, poctivou politiku a stabilní zemi

(www.ods.cz) ODS na tiskové konferenci představila červnovou fázi kampaně pro volby do Poslanecké sněmovny.

„Po měsících politického cirkusu, chaosu a ostudy, kterou nám předváděly vláda, koaliční strany a Pražský hrad, chceme vrátit politickou diskusi tam, kam patří v tomto období necelých pět měsíců před volbami," uvedl předseda ODS Petr Fiala. „ODS se v červnu vrací k tomu, co jsme započali naší dubnovou programovou konferencí. Budeme pokračovat především v rámci naší kampaně za nižší daně a vyšší platy, v kampani za méně byrokracie a více svobody. Protože to jsou oblasti, které lidi zajímají," dodal.

„ODS jako první představila realistický návrh na snížení daní a zvýšení platů všech zaměstnanců. Téma se hned stalo klíčovým a ostatní strany nás vzápětí začaly kopírovat. Naše návrhy na 7% zvýšení platů všech zaměstnanců však vychází z reálných propočtů, nikoli z touhy trumfnout ostatní. Originál je vždy lepší než jeho nepovedená kopie,“ uvedla 1. místopředsedkyně ODS Alexandra Udženija.

„Červen bude posledním měsícem, kdy lze ve sněmovně ještě něco prosadit. Budeme tak svědky dalšího chaosu a cirkusu ze strany vládní koalice. Na tuto situaci chceme upozornit v červnové fázi naší kampaně. Na několika tiskových konferencích zhodnotíme dosavadní vládní práci v několika oblastech a navrhneme naše konkrétní řešení. V podobném duchu se ponese i naše billboardová kampaň. Proti chaosu, cirkusu a ostudě postavíme silný program, poctivou politiku a stabilní zemi,“ dodává předseda centrálního volebního štábu Zbyněk Stanjura.