18. srpna 2014

Na volby v Brušperku se připravujeme opět velmi odpovědně

V těchto dnech volební strany v souladu se zákonem odevzdaly na příslušné úřady své kandidátní listiny pro blížící se komunální volby, které se uskuteční 10. a 11. října 2014.

Strohé konstatování, řekne si mnohý z nás, no a co má být, hodíme lístek do urny a život ve městě půjde dál svým obvyklým životem. Nic se nezmění a ani si zase nějaké změny vlastně nepřejeme. Další část občanů si řekne, konečně příležitost ke změně nebo konečně ta slavná opozice dostane na frak, konečně skončí ten či onen, atd. Sto lidí, sto názorů. Je skvělé, když každý může vyjádřit svůj pocit. Jakmile však přijde na nabídku – chceš být členem zastupitelstva a podílet se na rozhodování či na tvorbě programu rozvoje města, to už je pak často jiná reakce. Ne, nemám čas, nemám zkušenosti, snad později, až vyrostou děti. Každá taková a podobná odpověď má svůj reálný a já věřím, upřímný základ. Jsou i takoví, kteří po určitém čase najdou cestu k telefonu nebo jinou cestou oznámí své rozhodnutí, že nabídku kandidovat přijímají nebo se tak dokonce rozhodli sami.

Místní sdružení občanských demokratů se na volby v Brušperku připravuje už od listopadu loňského roku. Provedli jsme nejprve jakési ohlédnutí se nad tím, co a jak děláme, co se vůbec dá dělat po odchodu mnoha známých přátel díky celostátní propagandě a vlastním faulům, ke kterým v ODS došlo. Už koncem května se rýsoval půdorys možné kandidátní listiny. Nebylo to vůbec lehké, ale příjemné překvapení nás čekalo především z řad občanů. Svým předběžným souhlasem a následně podpisem prohlášení se tak stali členy týmu, který nabral čerstvé síly. Jmenujme kupř. paní Janu Kovalovou, pana Tomáše Vojtka, paní Miroslavu Cvekovou, paní Vladimíru Lebedovou. Je to sestava kandidátů z 55% oproti roku 2010 nová. Těm, kteří se s námi rozloučili, patří i tentokrát poděkování za dlouhodobou spolupráci a naděje v jejich návrat. Snad hlavním impulsem jít do toho byl souhlas pana Mgr. Jaroslava Vichra kandidovat na prvním místě a tím také kandidovat na starostu města. Celá „jeho“ skupina jsou tvořiví lidé, jsou to maminky a tátové svých rodin, mají plno každodenních starostí, ale i čas na společné chvíle s přáteli, známými, spoluobčany. Kandidáti vytvořili tři pracovní skupiny, ve kterých připravují nový volební program, připravují předvolební akce a oslovení nás všech. Budeme spolupracovat se všemi demokratickými volebními stranami v naše městě. Připravit program není vůbec jednoduché. Je zde řada dobrých věcí, zároveň řada menších či velkých problémů a v neposlední řadě závazků, které město má a bude mít i nadále. Nesedíme, jako na hodech, ale i v období 2014 – 2018 chceme patřit mezi odpovědné spoluobčany, kteří se na rozvoji města a jeho směrování každopádně chtějí podílet. Naši kandidáti se připravují odpovědně. A to je dobrá zpráva.

Místní rada ODS a kandidáti, 13.8.2014

Štítky: