15. února 2022

Radnice zkvalitnila veřejnou správu

(Pětka) Otevřená radnice, možnost veřejnosti podílet se na rozvoji městské části, partnerství a spolupráce s dalšími subjekty na daném území. To jsou základní principy Agendy 21, která samosprávu hodnotí podle různých kategorií. Praha 5 se na konci loňského roku posunula o stupínek výše.

„Radnice se k místní Agendě 21 přihlásila už před necelými šesti lety. V posledních dvou letech, kdy to opravdu rozjíždíme, je viditelný posun a skutečně se snažíme maximálně komunikovat, zapojovat lidi a další subjekty, které se chtějí aktivně podílet na rozvoji městské části,“ říká starostka Renáta Zajíčková (ODS).

Jedním z nejviditelnějších přínosů Agendy 21 je dokument Strategie rozvoje 2030+, který nastavuje v klíčových oblastech dlouhodobý plán rozvoje městské části a byl v loňském roce opakovaně konzultován s veřejností. A získávání zpětné vazby neustále probíhá.

„Od prosince mohou obyvatelé v takzvané Pocitové mapě označovat místa v naší městské části, která se jim líbí a kde to mají rádi. Vyznačit tam lze i místa, která se jim naopak nelíbí a kde by bylo možné například něco zlepšit,“ vysvětluje starostka a vyzývá, aby každý navštívil Geoportál Prahy 5.

Sběr názorů do pocitové mapy a udržitelného rozvoje aktuálně probíhá, a to až do konce dubna 2022.

Renáta Zajíčková

starostka MČ Praha 5
poslankyně PČR

Štítky:
komentář