1. února 2020

Proměna Plzeňské ulice je závislá na realizaci Radlické radiály

(Český rozhlas) Prahu 5 čeká rok plný změn. Například rekonstrukce Plzeňské a Nádražní ulice nebo Smíchovského nádraží. V pořadu K věci o tom mluvila starostka Prahy 5 Renáta Zajíčková za ODS.

Praha plánuje změnit Plzeňskou ulici na pěší zónu, která bude součástí velké proměny celého Motolského údolí. „Změna, která by se měla týkat Plzeňské, závisí na realizaci Radlické radiály. Očekává se, že když se radiála otevře, tak se zklidní výrazně doprava na ulici Plzeňské. Bez této podmínky nelze na Plzeňské nelze nic udělat, protože ta auta někudy jet musí,“ vysvětluje starostka Renáta Zajíčková.

Především obyvatelé Prahy 5 by se měli připravit na velkou rekonstrukci Nádražní ulice. Ta by měla začít už v březnu. „Určitě se jich tato modernizace celé té tramvajové trati a celé té ulice výrazně dotkne, protože na Barrandov dojíždí desítky tisíc obyvatel. Plánuje se náhradní autobusová doprava. Když všechno půjde dobře, tak do konce roku 2020 by ulice Nádražní měla být opět otevřená.“

Další proměnu čeká Smíchovské nádraží, kde se má spojit metro, tramvaje, vlaky a příměstské spoje. „Tam se všechny dálkové autobusy přesunou na nádraží, které bude patřit k těm nejmodernějším v celé Praze.“

Zajímá vás také, jak to vypadá s kontroverzním projektem Šemíkův běh? Pusťte si celý díl na novém audioportále mujRohlas nebo ve videozáznamu.

https://dabpraha.rozhlas.cz/promena-plzenske-ulice-je-zavisla-na-realizaci-radlicke-radialy-rika-starostka-8141777

Renáta Zajíčková

starostka MČ Praha 5