29. ledna 2020

Co Prahu 5 čeká v roce 2020

(Pětka) Úvodník časopisu Pětka.

Vážení spoluobčané,

před několika dny začal podle čínského kalendáře nový rok, který bude ve znamení Krysy. Rok s magickými čísly slibuje období nových příležitostí a změn a štěstí prý bude přát činorodým a aktivním lidem. Pojďme tedy této předpovědi naproti a buďme tvůrci svého žití. Ve změnách hledejme příležitosti k naplňování radostného a smysluplného života.

I naši městskou část čekají nemalé změny, které promění naše místo k životu. Například v Hlubočepích bude vyrůstat nový dům s pečovatelskou službou a v areálu základní školy v Drtinově ulici vznikne rozsáhlou rekonstrukcí moderní školský objekt s novými třídami. I úřad projde procesem potřebných a zároveň progresivních změn. V minulém období se zefektivňování chodu úřadu nevěnovala dostatečná pozornost a také je potřeba reagovat na nové povinnosti a příležitosti, které vyplývají například z legislativních změn nebo z nových technologií. A tak s novou paní tajemnicí máme smělé plány. Rády bychom z našeho úřadu udělaly pilotní místo pro zavádění nového zákona o právu na digitální služby, chceme se zařadit do sítě takzvaně společensky odpovědných organizací nebo bychom rády získaly certifikát přívětivého úřadu. To s sebou ponese intenzivní vzdělávání úředníků nebo zavádění digitalizace. Věřím, že se vynaložené úsilí brzy promítne do zkvalitnění služeb a servisu směřujících k vám, obyvatelům Prahy 5.

Budeme nadále rozvíjet komunikaci s vámi, proto plánujeme řadu setkání na aktuální témata na různých místech naší městské části. Ale nejen to. Chceme od vás získávat více zpětné vazby, proto chystáme různé ankety a dotazníky. Změn by se měly dočkat časopis Pětka a aplikace Praha 5 v mobilu. Pokračovat budeme v nastartovaných projektech, jako je S nadhledem na síti, Talent Prahy 5, Podnikatel roku, a těšit se můžete i na Festival sportu, Open air festival filmových melodií či oblíbené Dny Prahy 5. V neposlední řadě ještě musím zmínit zahájení tvorby strategického dokumentu, který naše městská část pro svůj rozvoj nutně potřebuje.

Já osobně se velmi těším na vše, co nám rok 2020 přinese, a také na naši spolupráci a přátelská setkání kdekoliv u nás „na Pětce“.

Přeji nám všem otevřenou mysl a dostatek sil!

Vaše starostka Renáta Zajíčková

Renáta Zajíčková