17. prosince 2019

Chci vrátit důvěru v ODS a z pětky udělat jedničku!

(Pravá 5) V životě se nám střídá mnoho snů – některé si splníme a o některých jsme si netroufali ani mluvit nahlas. Mně se splnil sen z těch největších – stala jsem se starostkou, ačkoliv jsem si v minulosti uměla jen stěží představit jinou úlohu než řízení školy.

Žila jsem si velmi spokojený život, a tak to mohlo zůstat dál. Jenomže jsem se rozhodla opustit zajeté koleje a vstoupila jsem do neznámých vod komunální politiky. A věci měly rychlý spád. Nejdříve získala ODS druhý nejlepší výsledek ve volbách, pak následovala naše silná pozice v koalici s rolí 1. místostarostky a nakonec, po necelém roce, mé zvolení do čela radnice.

Praha 5 má podruhé ve své polistopadové historii v roli starosty ženu. Jsem přesvědčena, že využiji všech svých předpokladů a schopností ve prospěch obyvatel městské části a dokážu, že i my ženy umíme řešit témata, jako je doprava, výstavba či bezpečnost. Genderové předsudky v 21. století nemají co dělat.

Celý život kladu důraz na fungující rodinu, mezilidské vztahy, solidaritu, ohleduplnost a svobodu. Považuji se za svébytného a zodpovědného člověka, který si o svém životě rozhoduje sám. Možná právě tyto hodnoty mě přivedly k občanským demokratům. Chci této straně vylepšit tvář a svými postoji a přístupem k lidem i práci, vystupováním i jednáním znovuobnovit důvěru v tuto stranu, dokázat, že Občanská demokratická strana má stále potenciál i předpoklady být moderní a předvídatelnou stranou, která umí dobře vést a rozvíjet městskou část.

Přeji si, abych dostala šanci dokončit do konce volebního období mnoho rozpracovaných projektů, jako je například dům s pečovatelskou službou v Hlubočepech, revitalizace motolských rybníků nebo modernizace bazénu v ZŠ Weberova. Ráda bych se podílela i na nastartování vzniku nové základní školy ve Smíchov City nebo na vzniku multifunkčního sálu včetně obřadní síně. Náš tým složený z devíti zastupitelů je velmi dělný a kooperující, proto věřím, že se nám společně podaří naplňovat náš volební program.

Protože je mým prvořadým zájmem i povinností plnit na sto procent roli starostky, předala jsem po patnácti letech řízení školy do jiných rukou. Jsem tak plně připravena věnovat svůj čas naší městské části, zodpovědně a rozumně naši společnou adresu zvelebovat a vést upřímný dialog se všemi jejími obyvateli.

Jednoduše: Společně s vámi chci udělat z pětky jedničku!

Renáta Zajíčková

starostka MČ Praha 5

Štítky:
komentář