24. listopadu 2020

ODS: Školy, které se starají o děti příslušníků první linie, by měly dostat mimořádný příspěvek

(www.ods.cz) ODS vyzývá ministerstvo školství, aby vyčlenilo peníze na mimořádný příspěvek školám, které zajišťovaly péči o děti pracovníků v první linii. Za tuto službu, která byla např. pro mnohé nemocnice stěžejní, totiž nemají ředitelé zaměstnance kvůli chybějícím prostředkům, jak ohodnotit.

„Vyzýváme ministerstvo školství, aby poskytlo těmto školám zvláštní příspěvek, který by ocenil všechny učitele i nepedagogické pracovníky, kteří se v období koronavirové krize postavili všem výzvám čelem a zajistili hlídání dětí tak, aby mohli být pracovníci v první linii k dispozici těm, na které přímo, či nepřímo dopadla nemoc covid-19,“ říká místopředseda ODS Martin Baxa.

„Jsem přesvědčen, že mimořádné posílení rozpočtů těchto vybraných škol je více než žádoucí a znamená adekvátní ocenění zcela výjimečného nasazení konkrétních jednotlivců. Školy v tuto chvíli totiž nemají prostředky na to, aby mohly ocenit všechny zaměstnance, kteří se na této službě veřejnosti podíleli,“ dodává náměstek hejtmana Libereckého kraje Dan Ramzer.