1. dubna 2020

ODS: Projekt „Vyrábějme v Česku!“ propojí výrobce ochranných pomůcek a obce

(www.ods.cz) Projekt „Vyrábějme v Česku!“, za kterým stojí mimo jiných i místopředseda ODS Martin Kupka a prezident ICT Unie Zdeněk Zajíček, chce propojit výrobce ochranných pomůcek a samosprávy. Cílem je vyřešit nedostatek pomůcek a zároveň pomoci českým firmám, které jsou schopny tyto pomůcky vyrábět, ale vláda je od nich neodebírá.

„Jsem rád, že jsem našel podporu u Hospodářské komory a Svazu měst a obcí. Obrací se na mne a na mé kolegy řada českých výrobních firem s nabídkou svých výrobků a služeb. Od státu žádnou odezvu na své nabídky zatím nedostaly. Rozhodl jsem se proto podpořit projekt ‚Zachraň práci!‘ (https://www.komora.cz/zachranpraci/) a v rámci něho rozvinout platformu ‚Vyrábějme v Česku!‘ (https://www.worklinks.com/vyrabejme-v-cesku), která by umožnila tzv. spárovat vhodné výrobní kapacity pro různé ochranné zdravotnické pomůcky s poptávkou, kterou trvale uplatňují obce, kraje, podnikatelé a občané. Je to nejen cesta k rychlejšímu obstarání potřebných prostředků, ale zároveň přímá podpora českých firem, které teď prožívají nejtěžší období,“ říká starosta Líbeznic a místopředseda ODS Martin Kupka. „Nabídli jsme dnes tento projekt k využití také státu. Máme zájem síly spojovat,“ dodává.

„Domluvili jsme se nejprve v rámci Hospodářské komory ČR na využití velmi užitečné platformy worklinks.com a informační linky 800 222 121 pro sdílení výrobních a personálních kapacit. Tak vznikl projekt ‚Zachraň práci‘. Firmy, na které naplno dopadly následky koronaviru, mohou bezplatně volat, popřípadě přímo on-line sdílet volné pracovníky, které by byly jinak nuceny propustit. Odezva komerčního sektoru byla okamžitá. Včera se díky tomu podařilo nabídnout pracovníky České poště, které intenzivně schází doručovatelé. Chceme teď stejný funkční nástroj využívat i pro prezentaci nabídek českých firem a zároveň poptávek po ochranných prostředcích. Těší mě okamžitá odpověď a zapojení nejen Hospodářské komory ČR, ale i Svazu měst a obcí ČR,“ uvádí prezident ICT Unie Zdeněk Zajíček.