2. dubna 2020

Podpora a naděje

(Zpravodaje senátního obvodu 52) Stav nouze vláda vyhlásila 12. března. Učinila tak svým usnesením a zároveň zakázala nebo přikázala spoustu věcí. Život se nám všem zkomplikoval a ještě to bude nějakou dobu trvat. Můžeme nadávat, můžeme kritizovat, můžeme smutnit, důvody se jistě najdou.

Přesto si dovolím poprosit, abychom se navzájem v této nejednoduché době podpořili. Věřím, že potom situaci s menšími obtížemi překonáme. Samozřejmě se tak nestane beze ztrát. Je zároveň zřejmé, že městské, krajské a zejména státní rozpočty čekají mimořádné výdaje spojené s bojem s nákazou koronavirem.

Poté, co se situace zklidní, nás navíc čeká hodně práce. Život se začne pomalu vracet do normálu, děti do školy, některé maminky a tatínci do práce, jiní si naopak budou moci konečně odpočinout. Zkrátka nás po boji s koronavirem bude čekat i následné obtížné období. Období náročné na pracovní vytížení, na nervy a mezilidské vztahy. Na závěr si proto dovolím pouze poprosit, abychom si při tom všem přesto zkusili uvědomit, že život je dar a že je třeba si života vážit. Pečovat o své zdraví, pomáhat lidem kolem sebe, neztrácet naději a dodávat energii slabším a méně odolným jsou možnosti, které když využijeme, pomůžeme nejen sobě, nýbrž i svému okolí.

Miloš Vystrčil

předseda Senátu PČR
místopředseda strany