29. března 2022

Koalice SPOLU a Piráti a Starostové: Podpoříme prodloužení nouzového stavu

(www.ods.cz) Poslanci koalic SPOLU a Piráti a Starostové na dnešní mimořádné schůzi Sněmovny podpoří prodloužení nouzového stavu do konce května. Poslanci vládní koalice tak vyhověli požadavkům opozičních poslanců a oproti návrhu, který počítal s nouzovým stavem na dobu tří měsíců, přichází s prodloužením kratším. Nouzový stav je nezbytný pro zvládnutí humanitární krize vyvolané agresí Ruska na Ukrajině, která nemá na evropském území obdoby.

„Vláda vnímá výhrady opozice a oproti původnímu návrhu, který měl být na 3 měsíce, přichází s prodloužením nouzového stavu pouze na 58 dní, do konce května. Pokládáme tento návrh za vstřícné gesto vůči poslancům opozice a současně jsme přesvědčeni, že nouzový stav na zvládnutí bezprecedentní humanitární krize v Evropě, kterou vyvolal Putinův útok na Ukrajinu, nezbytně potřebujeme. Proto všichni poslanci vládní koalice podpoří tento návrh,“ uvedl předseda poslaneckého klubu ODS Marek Benda.

Marek Benda

předseda poslaneckého klubu PČR