8. července 2021

Interpelace na ministra dopravy ve věci realizace komunikace R43 a R52

(www.psp.cz) Ústní interpelace poslance Libora Hoppe na ministra dopravy Karla Havlíčka ve věci realizace komunikace R43 a R52.

Libor Hoppe:

Vážený pane předsedající, vážené poslankyně, vážení poslanci, vážený pane nepřítomný ministře Havlíčku, na úvod bych vám rád řekl, že vás obdivuji, když dokážete vykonávat funkci dvojministra a ještě v době pandemie jste zaskakoval za ministra zdravotnictví, kdy jste nám do médií a na tiskových konferencích dokázal sdělovat, co bude zavřené, co bude otevřené, kolik roušek, kolik respirátorů jsme dovezli.

Nicméně moje otázka je k resortu dopravy. Můžete říci, v jakém současném stavu je příprava dokončení D2 k hranicím s Rakouskem? A druhá a ta hlavní: Jak to vypadá s přípravou výstavby R43? Kdy se začne budovat? Protože ve vaší superstrategii ministerstva o ní není řeč, jako by byla hozena pod stůl. Situace na I/43 je již neúnosná. Tisíce automobilů, nehod a blokace téhle silnice. Je to část, která je ze severu od Brna směrem na sever. Takže chtěl bych jenom tuhle odpověď, ale chtěl bych jasnou a současnou situaci, ne věci, které byly před rokem nebo před půl rokem. A určitě to neřeší věc kruhového objezdu u Sebranic, který je teď v plánu. Děkuji.

Libor Hoppe

poslanec PČR