18. prosince 2014

Slovo primátorky Krnáčové platilo 24 hodin

Na dnešním jednání Zastupitelstva hl. m. Prahy se pražská ODS obrátila na primátorku Krnáčovou s výzvou vyřešit neprodleně chaos v otázce Pražských stavebních předpisů.

 
 Vedení města ještě před několika dny tvrdilo, že stavební předpisy zůstávají v platnosti a že žádné problémy nehrozí. Dnes je situace zcela opačná. Ministerstvo pro místní rozvoj pozastavilo jejich účinnost s vysvětlením, že město nedokázalo v dané lhůtě reagovat na připomínky a výhrady. Do projednávání mimo jiné město zapomnělo přizvat městské části, a to i přesto, že to požaduje Zákon o hlavním městě Praze. 
 
„Paní primátorka nás v pondělí ujišťovala, že stavební předpisy zůstávají v platnosti. Včera ale Ministerstvo pro místní rozvoj shodilo předpisy ze stolu a to ústy paní ministryně Šlechtové nominované do funkce za hnutí ANO. Slovo Rady hl. m. Prahy platilo necelých 24 hodin. Vybavuje se mi situace z roku 2002, kdy pan primátor Němec prohlašoval, že povodňová situace v Praze je nadmíru výtečná. O tom, co následovalo, není třeba mluvit,“ komentoval dnešní jednání ZHMP předseda pražské ODS Filip Humplík. 
 
Jaký bude další postup ze strany města, není zatím jasné: „Obávám se, aby tento diletantismus nevedl v konečném důsledku k tomu, že Ministerstvo pro místní rozvoj, jakožto nadřízený orgán, připraví Prahu o právo taková nařízení vydávat. Přání paní primátorky vytvořit vlastní návrh stavebních předpisů do půl roku považuji při znalosti věci za nereálný,“ dodal Filip Humplík. 
Filip Humplík

předseda regionálního sdružení