12. října 2014

ODS má ve druhém kole 7 senátorů; podpoří také 4 kandidáty TOP 09

Kandidáti ODS postoupili do 2. kola senátních voleb v sedmi volebních obvodech; ve čtyřech dalších, kde do druhého kola postoupili kandidáti TOP 09, podpoří ODS právě je. Pokračuje tak plnění smlouvy o vzájemné podpoře TOP 09 a ODS v senátních volbách.

 

„Občanská demokratická strana vyšla z prvního kola senátních voleb jako nejúspěšnější pravicová strana se sedmi postupujícími kandidáty,“ konstatuje Petr Fiala, předseda občanských demokratů. „Senát dnes ovládá jasná levicová většina a věřím tomu, že voliči budou chtít převahu populistů a levice vyvážit a přijdou podpořit naše kandidáty i ve druhém kole,“ říká Fiala.

„Stejně tak tam, kde kandidují kandidáti nominovaní TOP 09 vyzývám pravicové voliče, aby podpořili kandidáty TOP 09. Dodržíme společnou smlouvu s TOP 09 a podpoříme jejich kandidáty ve Strakonicích, Pelhřimově, na Kladně a v Trutnově. Děkuji za podporu TOP 09 našim kandidátům v Plzni, Příbrami, v Praze 1, Praze 5 a Praze 9 a v Kolíně a Hradci Králové,“ uzavírá Petr Fiala.

Druhé kolo voleb do jedné třetiny Senátu se koná příští pátek a sobotu. Se sedmi postupujícími kandidáty v něm ODS obhajuje tři mandáty.