11. října 2014

Senátní a komunální volby: ODS nejsilnější pravicovou stranou

Občanská demokratická strana vyšla z komunálních a senátních voleb jako nejsilnější pravicová strana České republiky. "Potvrdili jsme pozici nejsilnější pravicové strany a mohu vás ujistit, že půjdeme dál a budeme ještě úspěšnější," konstatoval Petr Fiala, předseda Občanské demokratické strany.

 
 
Petr Fiala upozornil, že ještě dlouho před sečtením výsledků voleb ve všech obcích, bylo už v sobotu večer jasné, že ODS bude reprezentovat významně víc než 2 000 zastupitelů.
 
"ODS zůstala silnou politickou stranou na komunální úrovni. Řada našich lidí, kteří odváděli výbornou práci ve městech a obcích, byla u voličů oceněna a na mnoha místech bude ODS dál určovat politiku ve svém městě," říká Petr Fiala.
 
Petr Fiala upozornil také na to, že občanští demokraté obhajují v senátních volbách tři mandáty; do druhého kola ovšem postupuje sedm jejích kandidátů. "Chci vyzvat občany, aby přišli k volbám do druhého kola, aby nepodcenili šanci vyvážit současnou převahu levice a populistických hnutí," říká Petr Fiala.
 
"ODS je znovu zpátky. Jsme jedinou politickou stranou, která je schopná postavit jasnou hráz proti levici a populismu," říká Petr Fiala. "Jde o hodně, musíme se postavit všeobjímající vládě levice, musíme se postavit populistickým hnutím, jsme jediná politická síla, která povede kontrarevoluci normálních lidí," uzavírá Fiala.