2. září 2014

Prohlášení lídra pražské kandidátky ODS

Lídryně pražské kandidátky hnutí ANO 2011 Adriana Krnáčová chce podle svých slov "ohlídat transparentnost veřejných zakázek". Souhlasím, ale navrhuji paní Krnáčové, aby začala s transparentností u sebe. Jinak budou její slova a předvolební sliby zavánět drzostí.

Paní Krnáčová by měla objasnit veřejnosti, jak to bylo s financováním protikorupční konference, která se v ČR uskutečnila v roce 2001, a kterou paní Krnáčová spoluorganizovala. Stejně tak by měla veřejnosti sdělit, kolik činila její odměna za tuto konferenci.

Zároveň by paní Krnáčová měla veřejnosti transparentně vysvětlit, proč v roce 2004 došlo k likvidaci občanského sdružení Transparency International – Česká republika a následně byla založena nová obecně prospěšná společnost se stejným názvem, která však není právním nástupcem původní organizace. Pokud zůstanou tyto otázky nezodpovězeny, nemohu brát slova paní Krnáčové o transparentnosti vážně.
Doc. MUDr. Bohuslav Svoboda, CSc.

lídr pražské kandidátky ODS
poslanec PČR