14. června 2014

ODS Praha zvolila své kandidáty do zastupitelstva hlavního města Prahy

Pražský regionální sněm dnes na svém zasedání zvolil podobu kandidátky pro nadcházející komunální volby do Zastupitelstva hl. m. Prahy. Kandidátka je složena z nových tváří, ale i ze zkušených komunálních politiků, kteří působí na jednotlivých pražských radnicích. Lídrem kandidátky byl 57 hlasy z 74 možných zvolen doc. Bohuslav Svoboda.

Předseda pražské ODS Filip Humplík na sněmu řekl: “57 hlasů ze 74 je závazný mandát." V projevu citoval Zdeňka Pohlreicha: "Je třeba se vrátit k živnostníkům a zaměstnancům, tradičním voličům ODS. Nebudu citovat Churchilla ani Thatcherovou, ale nejznámějšího pražského živnostníka, kuchaře Pohlreicha: "Vyndejme si hlavy ze zadku, čas na lhaní už skončil.“

Na sněmu rovněž zazněly programové body, se kterými se ODS bude ucházet o přízeň voličů. Nové vedení ODS v Praze nehledá řešení pouze pro ODS, ale současně i pro Prahu. Program by měl být zaměřen na fakt, že se život v našem hlavním městě stává stále více komplikovaný pro jeho obyvatele, proto se chce ODS zaměřit na odstranění bariér, které komplikují život a pohyb ve městě. Jedním z bodů je například chytré řešení pro výstavby městské infrastruktury. Jedná se o vybudování informačního systému, který zabrání tomu, aby jednu ulici městské firmy opravovaly dvakrát během jednoho roku z různých důvodů a obtěžovaly tak život Pražanů.

Bohuslav Svoboda ke svému zvolení do pozice lídra pražské kandidátky ODS poznamenal: "V době, kdy jsme vedli Magistrát hl. m. Prahy, jsme dokázali otevřít radnici veřejnosti, nastavili jsme cestu k transparentní Praze. Veškeré zakázky byly zveřejňovány, stejně jako všechny smlouvy, rozjeli jsme systém veřejných aukcí a začali řešit problémové zakázky z minulých let. Město opět začalo získávat ztracenou důvěru. Věřím, že tato kandidátka bude pro Pražany důvěryhodná a potvrdí to, že pražská ODS je už konečně jednotnou organizací, která získala ztracenou důvěru zpět a je schopná se poprat o hlasy Pražanů. Máme zkušenosti a ten správný recept pro řízení města!