25. února 2014

Poslankyně Parlamentu ČR Miroslava Němcová se zapojí do happeningu k 66. výročí nástupu totalitní moci

Občanská iniciativa Bez komunistů.cz, která již více než rok stojí za organizací řetězové hladovky za oběti komunistického režimu, pořádá v úterý 25. února 2014 od 17:00 hodin na Staroměstském náměstí v Praze vzpomínkové shromáždění k 66. výročí komunistického státního převratu 25. února 1948.

 
Účastníci setkání si vytvořením světelného řetězu symbolicky připomenou na deset tisíc obětí komunistického režimu v Československu a zároveň uctí oběti aktuální politické krize na Ukrajině. Happening má mimo jiné upozornit na narůstající počet osob z řad komunistů ve veřejných funkcích nebo varovat před relativizujícími výroky současné komunistické reprezentace na adresu závažných historických událostí mezi lety 1948-1989. Zástupci iniciativy Bez komunistů.cz rovněž představí svůj program pro příští měsíce „Nové Jaro Demokracie“. 
 
K happeningu se připojí někteří z dosavadních účastníků řetězové hladovky a to nejen z řad veřejně známých osobností. Mezi mluvčími vystoupí i poslankyně PČR Miroslava Němcová, která se do řetězové hladovky zapojila 26.8.2013, kdy uctila památku šestadvacetileté Marie Charouskové, jedné z obětí srpnové okupace 1968.
 
Fototermín
17:00 zahájení happeningu, Staroměstské náměstí, Praha 1