5. února 2014

Prezident dnes odměnil Rusnoka za eurohujerství

Prezident Miloš Zeman dnes odměnil bývalého předsedu své vlády za eurohujerství a za věrné služby. Právě tím je totiž jmenování Jiřího Rusnoka členem bankovní rady České národní banky. Prezident Miloš Zeman touto nominací prolomil další z dosavadních ústavních zvyklostí. Vůbec poprvé je člen bankovní rady ČNB jmenován na přímou politickou objednávku.

  
V Jiřím Rusnokovi také bankovní rada dostává prvního člena, který je nadšeným zastáncem brzkého zrušení české koruny a jejího nahrazení eurem. Naposledy v prosinci minulého roku prohlásil, že čeští občané nemají jinou alternativu, než se stát členy eurozóny.
 
Přijetí eura samozřejmě alternativu má. Je to nepřijetí eura a zachování české národní měny. Podmínky pro vstup do eurozóny se totiž od vstupu České republiky do Evropské unie zásadně změnily. S českou korunou totiž máme možnost poměrně hladce reagovat na výkyvy na trzích, zatímco v opačném případě bychom museli drasticky škrtat mzdy a jiné státní výdaje a výsledkem by mohlo mohlo být i zdražování služeb a běžného zboží pro občany.
Ing. Jan Zahradil

1. místopředseda strany
předseda poslaneckého klubu EP
1. místopředseda oblastního sdružení