26. října 2013

Děkujeme voličům

Miroslava Němcová a Martin Kuba poděkovali v sobotu večer po sečtení většiny hlasů svým voličům. Zároveň oznámili, že občanští demokraté jsou připraveni spolupracovat pouze s etablovanými pravicovými stranami. V tuto chvíli proto strana odchází do opozice a na vládě se podílet nebude.

„Děkuji všem, kteří nám dali hlas. Děkuji i všem našim podporovatelům a kandidátům. Výsledek je pro ODS porážkou. Nepřestaneme ale usilovat o to, aby Česká republika byla zemí demokratických poměrů a zemí parlamentní demokracie. ODS půjde do opozice a nebudeme se podílet na vládním angažmá. Čas, který získáváme, využijeme pro to, abychom krok za krokem získávali důvěru zpět a mohli v plné síle vstoupit do voleb v příštím roce,“ uvedla Němcová. 

K poděkování voličům se připojil i úřadující předseda ODS Martin Kuba. „Děkuji všem, kteří nám dali svou důvěru. Měli jsme příliš málo času na to, abychom vše opravili. Výsledky vnímám jako nový start pro ODS, aby se vrátila tam, kam patří, a byla silnou pravicovou stranou,“ uvedl Kuba.