22. října 2013

Odstartovali jsme kampaň 96 hodin pro pravici

Váhající voliče má mobilizovat kampaň „96 hodin pro pravici – každá minuta se počítá“, kterou ODS spustila v úterý ve 14 hodin v centru Prahy. Odpočítávání posledních 96 hodin před volbami společně zahájili volební lídryně strany Miroslava Němcová, úřadující předseda Martin Kuba a členové Modrého týmu a další podporovatelé strany.

„Dnešním setkáním chceme zdůraznit krátkou dobu, která nám zbývá do konce předvolební kampaně. Je to ta správná chvíle připomenout se lidem, kteří se teprve rozhodují, komu dají svůj hlas. Zároveň chceme povzbudit své podporovatele a příznivce, kteří tvoří Modrý tým, aby vydrželi se silami až do voleb,“ uvedla na pražském náměstí Republiky Miroslava Němcová. „Chceme obhájit pozici ODS. Víme, že lidé nemají snadné rozhodování, ale jsme si jisti, že personálně se ODS postavila na nohy a do voleb jde s dobrým programem,“ dodala Němcová.

Martin Kuba krátce představil závěrečný apel, který strana směřuje na střední třídu: „Jsme přesvědčení, že v těchto volbách se o střední třídu hraje. Je na ní založena každá demokratická a svobodná společnost, tvoří ji aktivní lidé od studentů přes podnikatele po seniory. Jsou to také příslušníci střední třídy, kteří převážně tvoří ODS. Dnes je střední třída ohrožena ze dvou stran – v případě masivního vítězství levice, ale i ze strany nových hnutí, která přinesou stejné zklamání jako Věci veřejné,“ řekl Kuba a dodal: „Zatímco podle hnutí ANO stát nepotřebuje malé a střední podniky, pro ODS jsou právě takové podniky páteří ekonomiky. Vždycky jsme hájili zájmy střední třídy a budeme je hájit v těchto volbách i po nich.“