25. září 2013

ODS Zlínský kraj odstartovala volební kampaň

Zlín, 24. září 2013. Za účasti místopředsedkyně ODS Miroslavy Němcové, krajského lídra Ing. Jana Hrdého, zástupců místních médií a kandidátů odstartovala krajská organizace ODS ve Zlíně svou volební kampaň. V popředí stojí celostátní témata, ale také například investice do infrastruktury ve Zlínském kraji či podpora tvorby pracovních míst.

Kampaň zahájila svým proslovem úřadující místopředsedkyně ODS a zároveň celostátní volební lídr, paní Miroslava Němcová. Zdůraznila zejména klíčové body volebního programu ODS s podtitulem Příběh života. Dobrý život člověka stojí na svobodě, široké nabídce pracovních příležitostí, silném právním státu, nízkých dluzích, kvalitním vzdělání a také např. bezpečí.

V souladu s těmito základními body paní Němcová zmínila nutnost pokračování boje proti korupci započatého předchozí vládou, zajištění podpory absolventům škol a začínajícím podnikatelům či snižování administrativní zátěže a garanci stabilního daňového prostředí. Podrobné informace o celostátním programu jsou k dispozici na webu ODS.cz v sekci Volby 2013.

Paní Němcová ocenila skutečnost, že aktuální kandidátky ODS obsahují více než 80 jmen, která souvisí s místními samosprávami. Ve Zlínském kraji tak na kandidátce najdete místostarostu Uherského Brodu inženýra Jana Hrdého na prvním místě, místostarostu obce Lukov na druhém místě, starostu Valašského Meziříčí pana Jiřího Částečku na třetím nebo starostku Kroměříže paní Mgr. Danielu Hebnarovou na čtvrtém místě.

Paní Němcová rovněž připomněla, že Česká republika patří v rámci Evropské unie mezi země s nízkou úrovní zadlužení a nízkou nezaměstnaností, se kterou se však musí neustále a důsledně bojovat. Na Miroslavu Němcovou navázal lídr kandidátky ODS ve Zlínském kraji a představitel nové vlny Ing. Jan Hrdý. Pan Hrdý připomněl důležitost některých bodů celostátního programu ODS a jeho dopad na život obyvatel ve Zlínském kraji.

Důraz klade především na efektivní, nezadlužený a silný stát, který dokáže garantovat podnikatelům stabilní legislativu i daňový systém a tím sekundárně podpořit tvorbu nových pracovních míst. Opět v souladu s celostátním programem ODS Jan Hrdý připomněl, že pracovitost, podnikavost a vzdělání se u nás musí vyplácet. Jako priority Zlínského kraje zmínil stále nedostatečnou dopravní infrastrukturu a její nesystémové financování.

Mezi další priority patří udržení vysoce kvalifikovaných pracovníků v kraji a efektivní čerpání prostředků z evropských fondů. V závěru tiskové konference promluvil advokát, bývalý disident a signatář Charty 77 Judr. Stanislav Devátý, Dr., který kandidátku ODS ve Zlínském kraji uzavírá na 22. místě. Ke své účasti se vyjádřil slovy: „Zatímco pan inženýr Hrdý kandidátku se svou mladickou dravostí a odvahou otevírá, já tuto uzavírám.“

„Kandiduji proto, že cítím potřebu pomoci konzervativní straně, která hájí stejné principy, za které jsem bojoval za minulého režimu. Rozhodně nechci nečině přihlížet tomu, jak se na scénu vracejí staré mocenské struktury. I když se hodně věcí zpackalo, je potřeba to dát znovu do pořádku, a tedy přiložit ruku k dílu. Proto jsem tady a kandidují za ODS,“ dodal Devátý.

K zajímavostem kandidátky ODS za Zlínský kraj patří i to, že na ní voliči najdou celkem 10 žen, což představuje jedno z nejvyšších čísel v rámci celé České republiky. Informace o kandidátech ODS za Zlínský kraj budou od 30. září k nalezení na centrálním webu odszlinskykraj.cz, dále na celostáním webu ods.cz. První čtveřice kandidátů má rovněž své osobní webové stránky a spojit se s kandidáty lze i prostřednictvím sociální sítě Facebook