24. srpna 2013

Jde o to najít formu spolupráce, která umožní návrat Václava Klause zpět k barvám ODS

Vždy jsem byl a stále jsem zastáncem toho, aby případný návrat Václava Klause do politiky byl v blízkosti a spolupráci s ODS. Bezpochyby je nejvýraznější postavou pravicové konzervativní politiky v ČR.

ODS se pod vedením mých předchůdců bohužel vydala cestou ČSSD, která se rozešla s Milošem Zemanem a ten ji nyní úspěšně rozkládá.

Bohužel, někteří členové ODS nechali diskusi o sblížení ODS s Václavem Klausem účelově zúžit na debatu, zda se Václav Klaus má či nemá stát znovu předsedou či být ve vedení ODS.Tak ta otázka v žádném případě nestojí a nestála. Jde o to, najít formu spolupráce, která umožní návrat Václava Klause zpět k barvám ODS.

Pravice dnes od politiků ODS naopak potřebuje, aby ODS dokázala integrovat všechny silné pravicově smýšlející osobnosti a vytvořila silnou protiváhu proti neustále se sbližující ČSSD a KSČM.

ODS je jedinou pravicovou konzervativní stranou, která hájí zájmy pravice už 23 let. V posledních vládních obdobích jsme v koaličních kompromisech udělali spoustu ústupků od našeho tradičního programu a v těchto volbách nás čeká klíčový souboj s narůstající silou populistické levice.

Pokud by se Václav Klaus rozhodl pro návrat do politiky bez aktivní spolupráce s ODS, nebo dokonce proti ní, byla by to velká chyba nejen pro ODS, ale pro celou pravici, která tak místo integrace a spolupráce bude pokračovat v drolení na mnoho malých stran a uskupení.

Pokud někteří členové ODS toto riziko nevnímají, považuji to za fatálně špatný politický odhad.

MUDr. Martin Kuba

úřadující předseda strany
předseda regionálního sdružení
předseda místního sdružení
zastupitel statutárního města

Štítky:
tisková zpráva