3. července 2013

Rada ČTÚ je kompletní, vláda vyhověla návrhu ministra Kuby a jmenovala do funkce Ondřeje Filipa

Vláda ve středu vyhověla návrhu ministra průmyslu a obchodu Martina Kuby na jemnování Ondřeje Filipa radním Českého telekomunikačního úřadu (ČTÚ). rada úřadu už tak může zasedat v kompletním složení.

 
 
"Ondřej Filip je mezinárodně uznávaným odborníkem ve svém oboru. Proto vnímám jeho jmenování radním jako výrazný krok k další profesionalizaci práce celého ČTÚ," sdělil ministr Kuba na adresu Filipa.
 
Sdružení CZ.NIC, ve kterém zastává Filip pozici výkonného ředitele, spravuje českou internetovou doménu .cz. Kromě toho byl opakovaně zvolen do poradního sboru OSN Multistakeholder Advisory Group (MAG), která je poradním orgánem generálního tajemníka OSN pro organizaci Internet Governance Fora.
 
"Jsem opravdu rád, že je Rada ČTÚ opět kompletní. Navíc posílena o takového odborníka jakým je Ondřej Filip," uvedl její předseda Jaromír Novák.
 
Ondřej Filip vystudoval informatiku na Matematicko-fyzikální fakultě Univerzity Karlovy v Praze. Nejprve během studia působil ve společnosti IPEX, kde se dostal až do funkce technického ředitele a člena představenstva. Od prosince 2004 je pak výkonným ředitelem sdružení CZ.NIC. Hovoří plynně anglicky.

Štítky:
tisková zpráva