29. května 2013

Usnesení Odborné komise ODS pro zdravotnictví

Odborná komise ODS pro zdravotnictví, jejímž garantem je místopředseda Senátu Přemysl Sobotka, dospěla na svém zasedání k následujícím závěrům:

  • Odborná komise ODS pro zdravotnictví konstatuje, že ministr Heger /TOP 09/ neplní reformní úsilí vládního programu a doposud prakticky nepředložil žádný reformní zákon.
 
  • Současný návrh novely zákona o zdravotních pojišťovnách není reformním zákonem, ale technickou normou, navíc s chybami.
 
  • Opakovaně apelujeme, aby ministr Heger stáhl velmi špatný zákon o univerzitních nemocnicích.
 
  • Odborná komise ODS pro zdravotnictví konstatuje, že pravidla pro fungování letecké záchranné služby jsou nastavena správně podle evropských předpisů a jsou v souladu s příslušnými zákony České republiky. Díky kontraktu, který uzavřel ministr zdravotnictví Tomáš Julínek, tato služba již šestým rokem bezproblémově funguje a zachraňuje kriticky nemocné. Obvinění Tomáše Julínka považujeme za zcela absurdní.
 
  • Odborná komise ODS pro zdravotnictví žádá Armádu ČR a Policii ČR, aby zveřejnily skutečné náklady na jimi provozovanou leteckou záchrannou službu. Poslední informace totiž ukazují, že náklady mají vyšší než privátní společnosti.