24. května 2013

Premiér navštívil místního farmáře i jadernou elektrárnu

Chráněná dílna, rodinný statek či průmyslová zóna – také na tato místa zavítal premiér a předseda ODS Petr Nečas u příležitosti návštěvy Jihočeského kraje. Jako první zamířil premiér společně s ministrem průmyslu a obchodu a 1. místopředsedou strany Martinem Kubou do Jaderné elektrárny Temelín.

 
„Jaderné zdroje jsou v rámci energetické bilance naprosto zásadní pro zásobování nejenom českých domácností, ale především českého průmyslu. Jsou to velmi kvalitně vedené elektrárny s vysokým stupněm bezpečnosti,“ vysvětlil Petr Nečas.  
 
Další cíl na cestě po Jihočeském kraji představovala Farma Dvůr Čihovice nedaleko Týna nad Vltavou, kterou provozuje soukromý zemědělec Jiří Netík ml. Jeho rodinný statek díky sousedství s Domovem sv. Anežky zaměstnává na třicet lidí s mentálním postižením. Cílem spolupráce je pomoci těmto osobám zapojit se do pracovního procesu, a umožnit jim tak plnohodnotný život.
 
Petr Nečas navštívil také několik průmyslových závodů nedaleko Písku, a sice společnosti Alfa na výrobu jednoúčelových strojů, Faurecia Components, zaměřující se na automobilové součásti, a také firmu Schneider Electrics.