23. května 2013

Ministr životního prostředí a místopředseda ODS Tomáš Chalupa dnes navštívil jižní Čechy a středočeskou Vlašim

Ministr životního prostředí a místopředseda ODS Tomáš Chalupa dnes v rámci svých pravidelných výjezdů po republice zavítal do jižních Čech.

V Milevsku se setkal se starostou za ODS Zdeňkem Heroutem, který jej informoval o rozvoji obce, svém názoru na novelu vyhlášky o povolení kácení stromů. Díky ní se obcím i občanům ulehčí od administrativy, za což starosta poděkoval s tím, že se jedná o stoprocentně pozitivní změnu. Místopředseda ODS Tomáš Chalupa si pak prohlédl místní sběrný dvůr, který Ministerstvo životního prostředí podpořilo 5,5 miliony korun, a setkal se i se zástupci podnikatelů.

Ve středočeské Vlašimi Tomáš Chalupa navštívil paraZOO a ekocentrum, které funguje i díky dotaci ministerstva. Celková částka podpory se zatím vyšplhala na 54 milionů korun. "Na místních ochráncích přírody je vidět, že spíše pracují, než aby si neustále stěžovali do médií, což činí někteří ekologisté, kteří si na ochranu přírody jen hrají," řekl ministr životního prostředí a místopředseda ODS Tomáš Chalupa.