6. května 2013

Předsedkyně Poslanecké sněmovny se setkala s členkami výboru Klubu manažerek ČMA

Širšího pracovního jednání předsedkyně Poslanecké sněmovny PČR Miroslavy Němcové s výborem Klubu manažerek ČMA se na půdě Sněmovny zúčastnily také poslankyně Lenka Kohoutová, Ivana Řápková a Jaroslava Wenigerová. Setkání navázalo na rozsáhlou dlouhodobou spolupráci mezi předsedkyní Poslanecké sněmovny a Klubem manažerek, která se odvíjí zvláště v oblasti vzdělávání, sociální sféře či podpůrných aktivitách ve vztahu k českému podnikatelskému prostředí.

 
Debata se v průběhu pondělního setkání dotkla především dvou klíčových témat. Prvním z nich byla problematika českého školství. Hovořilo se o nastavení vzdělávacího systému a jeho schopnostech kvalitně připravit mladé lidi pro pracovní trh. Jako jeden z klíčových momentů efektivnější výuky byla vnímána potřeba spolupráce mezi odbornými školami a firmami. Absolventi by tak snáze nalezli pracovní uplatnění a firmy kvalifikované pracovníky, kterých je zejména v technických oborech nedostatek.
 
Druhým okruhem diskuse byla oblast soukromého podnikání a podmínek pro jeho další rozvoj. Podnikatelky se spolu s političkami shodly, že jeden ze základních problémů spočívá v přílišné byrokratizaci systému. Za nezbytný krok pro oživení podnikatelských aktivit proto v tomto směru považují nutnost uvolnění rukou českým podnikatelům, zvláště malým podnikům a drobným živnostníkům. Jednání se dotklo také sociálních aspektů podnikání a to s ohledem na podporu zaměstnávání zdravotně postižených či sociálně vyloučených osob.

Štítky:
tisková zpráva