26. dubna 2013

Chceme se zaměřit na odstranění byrokratických a administrativních bariér podnikání

"ODS se ve vládě zaměří na odstranění byrokratických a administrativních bariér v podnikání, co nejdříve proto připraví deregulační balíček," zdůraznil během svého setkání se živnostníky a drobnými podnikateli v Brně premiér a předseda ODS Petr Nečas.

„Živnostníci a drobní podnikatelé představují jednu třetinu všech pracovních míst v České republice. Právě na jejich podnikání přitom nejvíc dopadá administrativa, byrokracie a výkaznictví, protože si nemohou dovolit vlastní právní oddělení, a proto právě jim chceme co nejvíc ulevit – jen od roku 2010 ubylo z povinného výkaznictví na 150 tisíc respondentů, kteří díky tomu v součtu spoří bezmála čtvrt miliardy korun,“ ríká Petr Nečas.

Po setkání s živnostníky v brněnské kavárně Aida premiér a předseda ODS zamířil na pracovní návštěvu společnosti UNIS, která je jedním z největších dodavatelů investičních celků z České republiky. „Vláda navýšila pojišťovací kapacitu Exportní garanční a pojišťovací společnosti s cílem pomoci českým exportérům získávat další zakázky na perspektivních trzích,“ uvedl Petr Nečas.

Před začátkem jednání výkonné rady předseda ODS navštívil Jihomoravské inovační centrum, kde probral například připravovaný program ministerstva průmyslu a obchodu na podporu začínající podnikání Seed fond a probral i o otázku kvality vzdělávání.

RNDr. Petr Nečas

člen strany