19. dubna 2013

Martin Kuba: Nesmíme ztrácet technicky vzdělané lidi

Česká ekonomika nesmí ztrácet technicky vzdělané lidi, proto je potřeba podporovat silnější propojování vzdělávání s praxí - zdůraznil to během své návštěvy Zlínského kraje ministr průmyslu a obchodu a první místopředseda ODS Martin Kuba. Vedle školství se ministr Kuba v regionu věnoval také průmyslové zóně v Holešově nebo kontrole při výrobě a prodeji lihovin.

Potřebujeme technicky vzdělané lidi,“ zdůraznil Martin Kuba, „kupříkladu z energetiky pomalu odchází velmi vzdělaná generace, a pokud u nás chceme kvalitní průmysl, pokud chceme jaderné elektrárny, musíme mít specialisty, kteří potřebnou odbornost ponesou dál. Pokud něco rozhoduje o tom, jak bude vypadat ekonomika České republiky za patnáct let, tak je to právě to, jestli nám budou, nebo nebudou chybět vzdělaní lidé.“

Martin Kuba navštívil také průmyslovou zónu v Holešově. Na závěr návštěvy se vpodvečer setkal ve Zlíně se členy ODS ze všech čtyř oblastí regionu. „Potvrdili jsme si, že je potřebné upravit českou stavební legislativu, abychom donekonečna neprováděli řízení územní, stavební; aby vstup občanských aktivistů do jednotlivých témat při povolování měl nějaký začátek a konec,“ dodal předseda Zlínského regionu ODS Libor Lukáš.