5. dubna 2013

Na výstavbu R49 jsou peníze připravené, ujistil Petr Nečas ve Zlíně

Finance na výstavbu rychlostní silnice z Hulína do Fryštátu bude mít stát od příštího roku připravené, ujistil premiér a předseda ODS Petr Nečas v pátek při návštěvě Zlína.

„Máme velký zájem na tom, aby výstavba rychlostní silnice pokračovala. Finanční prostředky jsou k dispozici, budou hrazené z Operačního programu Doprava II od roku 2014,“ řekl Petr Nečas. „Je potřeba dořešit územní stavební řízení a vyřešit majetkové otázky. Předpokládám, že tyto věcy budou dotažené v průběhu letošního roku.“

Premiér a předseda ODS Petr Nečas se v pátek odpoledne setkal v prostorách společnosti Barum Continental se čtyřícítkou velkých, středních i malých podnikatelů z regionu. „Klíčovým úkolem státu je vytvářet podmínky pro podnikatelský sektor, protože jenom podnikatelé dovedou vytvořit pracovní místa. Ty nevytváří ani stát, ani vláda, ani veřejný sektor, ale právě firmy. Bavili jsme se o podpoře exportu a o tom, co vláda může udělat pro podporu podnikání, i přímo tady ve Zínském kraji,“ upřesnil Petr Nečas.

Odpoledne pak pracovní návštěva Petra Nečase ve Zlínském kraji pokračovala diskusí se starosty ODS a se členskou základnou; pozvánku na ni dostali všichni občanští demokraté z regionu. Diskuse se vedle Petra Nečase zúčastnil také Libor Lukáš, předseda zlínského regionu ODS.