18. března 2013

ČSSD připravuje smrtící koktejl vedoucí ke zvýšení nezaměstnanosti

Masivní útok na podnikatelský sektor, který chystá ČSSD v případě svého volebního úspěchu je něco, co může zásadním způsobem podminovat ekonomiku České republiky.

Usnesení senátorského klubu ODS

 Senátorský klub ODS je znepokojen útoky ČSSD na živnostníky. Považujeme to za počátek třídního boje, jak ho známe z doby po únoru 1948.



Martin Kuba věnoval ČSSD sprej proti parazitujícím živnostníkům

 Martin Kuba, 1. místopředseda ODS a ministr průmyslu a obchodu, v pondělí symbolicky věnoval sociálním demokratům Živnostop, sprej proti parazitujícím živnostníkům – tak, jak je označil stínový ministr financí ČSSD Jan Mládek.


Přemysl Sobotka: ČSSD používá slovník komunistů padesátých let

 Jestliže stínový ministr financí Jan Mládek nazve někoho parazitem, je to pro mě signál, že ten člověk, až se skutečně dostane k moci, začne jednat tak, jak dnes mluví. Podobný slovník již v padesátých letech použili komunisté a následně všechno znárodnili.


Petr Nečas: ČSSD nás vrací zpět ke státnímu plánování a řízené ekonomice

 ČSSD znovu potvrdila, že si chce na živnostníky posvítit. Jednoznačně dává najevo, že jim chce zvýšit daně a odvody. Porovnání jejich odvodové zátěže se zaměstnanci není férové. Drobní podnikatelé sice státu méně odvádějí, ale zároveň z něj méně čerpají.


Petr Nečas: Výroky ČSSD jsou předzvěstí útoku na drobné podnikání

 ODS je znepokojena programovými záměry sociální demokracie. Masivní zvyšování výdajů a daní povede k útlumu podnikání, vyšší nezaměstnanosti a k odchodu vysoce kvalifikovaných pracovníků do zahraničí.


Martin Kuba: Opatření ČSSD se obrátí proti těm, kterým měla pomoci

 ODS svůj program nepochybně také představí, ale musí být reálný, a ne jako tradiční plejáda populistických slibů, kterou o víkendu představila ČSSD.



Neomluvitelné a tudíž těžko odvolatelné výroky, doufejme že ne budoucího ministra financí pana Mládka, od kterých se teď ČSSD horko těžko distancuje, jednoznačně ukazují, co bude podstatou ekonomické politiky sociální demokracie v případě, že jí volební výsledek umožní podílet se na vládnutí v České republice.

Chci zdůraznit, že výrok pana Mládka, který označil živnostníky za parazity, nepovažuji za nějaký úlet, od kterého se teď mohou a mají distancovat. Je to standardní rétorika sociálních demokratů. Je to rétorika třídního boje, protože oni opravdu vidí v podnikatelích a živnostnících ty, koho je třeba chytit pod krkem – ne moc silně, aby se udusili, nicméně tak, aby nemohli příliš dýchat, tudíž se bránit – proto, aby je mohli oškubat. To je podstata ekonomické politiky, kterou nám v podobě sekvence návrhů na zvyšování daní chystají sociální demokraté. Bude to smrtící koktejl kroků, které povedou ke zvýšení nezaměstnanosti a k podvázání ekonomického růstu.

Je to podnikání, které v České republice vytváří pracovní příležitosti a hodnoty. Ideový guru sociálních demokratů pan Potůček se hluboce mílí, když tvrdí, že hodnoty vytváří stát.

Na setkání s podnikateli probíráme hlavně praktické věci, to znamená jak pomoci malým, středním i velkých firmám, protože nikdo jiný než živnostníci, malé, střední a velké firmy to nebudou, kdo vytvoří nové pracovní příležitosti, kdo dá lidem práci, kdo dá lidem mzdu, kdo dá lidem životní perspektivu a kdo roztočí kola naší ekonomiky.

RNDr. Petr Nečas

člen strany
člen regionální rady
předseda strany
poslanec PČR
předseda vlády