1. března 2013

Zrychlíme komise rozdělující finance na kulturu

Rychlejší práci komisí, které rozdělují finance pro živou kulturu nebo památky, zmínil v pátek na Vysočině během svého setkání s představiteli kulturních organizací z regionu František Mikeš, náměstek ministryně kultury.

„Chci zrychlit práci komisí, které mají na starost rozdělování financí na živou kulturu nebo na památky tak, aby bylo možné s penězi počítat nejlépe už na začátku kulturní sezóny,“ řekl František Mikeš, máměstek ministryně kultury.

„Páteční debaty si opravdu vážíme. Takových příležitostí není mnoho, takže když se naskytne, zatáhneme návštěvu do našeho divadla DIOD a pak ji přes dvě hodiny zpovídáme – tak jako teď,“ zhodnotil s úsměvem debatu Vítězslav Schrek, předseda kulturní komise magistrátu města Jihlavy.

„Ministerstvo kultury dělá řadu věcí, které vytvářejí dobrý obraz o České republice ve světě. Tato setkání jsou ideální příležitostí pro to, abychom kroky vlády přesně vysvětlovali; navíc tu padla celá řada dalších důležitých podnětů,“ dodává František Mikeš.

Na pracovní návštěvě Vysočiny byl v pátek také premiér a předseda ODS Petr Nečas, Miroslava Němcová, místopředsedkyně ODS a předsedkyně Poslanecké sněmovny, Zbyněk Stanjura, ministr dopravy a Eva Bartoňová, náměstkyně ministra školství, mládeže a tělovýchovy. Už ve čtvrtek večer zasedala v Jihlavě Výkonná rada ODS, na kterou navázala debata s bezmála dvěma stovkami občanských demokratů z Vysočiny.
JUDr. František Mikeš

náměstek ministryně školství