1. března 2013

Bez neziskovek to nejde

V mnoha oblastech se stát bez neziskového sektoru neobejde, zmínil mimo jiné během své páteční návštěvy Kraje Vysočina premiér a předseda ODS Petr Nečas; uvedl to během polední debaty s asi čtyřicítkou zástupců neziskových organizací z regionu potom, co navštívil domov pro seniory Stříbrné terasy.

„Neziskové organizace ve spolupráci se státní správou v mnoha oblastech fungují mnohem lépe, než by to zvládl stát sám. Kupříkladu terénní práci si bez neziskovek nedovedu představit,“ řekl premiér a předseda ODS Petr Nečas. „Za dvacet let jsme vybudovali funkční systém, jehož případné problémy jsou řešitelné. A jako konzervativní člověk zdůrazňuji, že to co funguje, se má rozvíjet a ne zásadně měnit.“

Už během dopoledne se Petr Nečas setkal s podnikateli z regionu, kterým zdůraznil, že se vláda zaměřuje na kroky na posílení ekonomiky: „Máme sedmou nejnižší nezaměstnanost v Evropské unii,“ připomněl Petr Nečas. „Přesto se vláda bude zaměřovat na podporu ekonomického růstu a zaměstnanosti. O tom, že naše práce má výsledky, svědčí to, že jen deset zemí na světě dnes prodává dluhopisy za lepších podmínek než my,“ dodal.

Odpoledne se Petr Nečas po jednání s primátorem Jihlavy Jaroslavem Vymazalem zapíše do pamětní knihy města a zamíří na debatu se starosty z regionu. Na pracovní návštěvě Vysočiny jsou spolu s Petrem Nečasem také Miroslava Němcová, místopředsedkyně ODS a předsedkyně Poslanecké sněmovny, Zbyněk Stanjura, ministr dopravy, Eva Bartoňová, náměstkyně ministra školství, mládeže a tělovýchovy, a František Mikeš, náměstek ministryně kultury. Už ve čtvrtek večer zasedala v Jihlavě Výkonná rada ODS, na kterou navázalo setkání s necelými dvěma stovkami občanských demokratů z Vysočiny.

RNDr. Petr Nečas

předseda vlády