12. února 2013

Politruci nemají ve školách co dělat

Spojenectví sociálních demokratů a komunistů, jakkoli je v některých krajích silné, nemůže přepsat tragickou historii, kterou komunismus vypálil do životů statisíců Čechoslováků.

 
Snahu KSČM drát se po pozicích, které rozhodují o školství, a setrvávat na nich přes odpor tisíců lidí, si ale nemůžu vysvětlit jinak. Zcela proto souhlasím s třemi tisícovkami obyvatel Karlovarského kraje, kteří podepsali petici za odvolání politruka Václava Sloupa z postu náměstka hejtmana pro školství.
 
Před několika dny jsem v Poslanecké sněmovně navrhla, aby se smutný den upálení Jana Palacha počítal mezi významné dny České republiky. Z řad KSČM vyvanula tradiční mrazivá reakce. V jejím světle je o to důležitější, aby Václav Sloup, ani žádný jiný komunista nikdy za školství nezodpovídal.
 
Důvody, proč se KSČM snaží kontrolovat školství, se totiž zdají být zcela jasné například vzhledem k perverzním názorům komunistické poslankyně Marty Semelové, která se opakovaně staví na obranu vrahů jako hrdinů a obviňuje polistopadové a demokratické vlády z překrucování historie. Ne, to opravdu ne. KSČM se nesmí ani začít pokoušet přepisovat pravdu. Placky se vzkazem pro Václava Sloupa „odstupte a styďte se“ to vystihují naprosto přesně.
 
Mgr. Jana Černochová

poslankyně PČR
členka regionální rady
starostka

Štítky:
tisková zpráva