14. prosince 2012

Prioritou vlády je podpořit ekonomický růst

Ministr průmyslu a obchodu a 1. místopředseda občanských demokratů to konstatoval před dnešní návštěvou ministrů za ODS v Plzeňském a Karlovarském kraji. Agenda hospodářského růstu je podle Martina Kuby klíčovým tématem pro zbytek volebního období. Prorůstová opatření by proto měla mít prioritní místo i v připravované revizi koaliční smlouvy.

„Dnešní návštěvou plzeňského regionu chceme dát najevo, že se vláda chce více přiblížit firmám a jejich problémům způsobeným recesí českého hospodářství. Chceme firmám i podnikatelům nejen přiblížit další kroky kabinetu, ale také od nich získat zpětnou vazbu i dobré nápady, jak posílit ekonomiku. Je načase podpořit hospodářský růst a přinést práci českým lidem,“ konstatuje ministr Kuba.
 
Tento pátek vyjíždí do Plzeňského a Karlovarského kraje ministři ODS Martin Kuba, Tomáš Chalupa, Pavel Blažek a Petr Bendl. Předseda ODS a premiér Petr Nečas se ministerského výjezdu nezúčastní z důvodu účasti na zasedání Evropské rady. Nový ministr dopravy Zbyněk Stanjura v těchto dnech přebírá resort a vede důležitá jednání, proto dnes zůstává v Praze.
 
Ministři navštíví významné zaměstnavatele v regionu, průmyslové podniky jako je Škoda Transportation nebo Best a.s. či potravinářské podniky jako je Plzeňský prazdroj. Čeká je také diskuse se starosty Plzeňského kraje. V Karlovarském kraji navštíví ministr spravedlnosti Pavel Blažek věznice v Horním Slavkově a Ostrově nad Ohří.
 
Ministři ODS budou spolu s vedením strany do regionů jezdit pravidelně. V roce 2013 se počítá se zhruba šesti výjezdy, po kterých proběhne výjezdní zasedání Výkonné rady ODS. Součástí výjezdů je také setkání s členskou základnou občanských demokratů.
MUDr. Martin Kuba

ministr průmyslu a obchodu
1. místopředseda strany
předseda místního sdružení
předseda regionálního sdružení
zastupitel statutárního města