15. listopadu 2011

Petr Nečas místopředsedou Mezinárodní demokratické unie (IDU)

Premiér a předseda ODS Petr Nečas byl v pátek 11. listopadu 2011 zvolen místopředsedou Mezinárodní demokratické unie (IDU).

Ve dnech 10. - 11. listopadu se v Londýně konalo setkání předsedů stran této organizace, na kterém proběhla volba nového vedení. Předsednický post obhájil bývalý předseda vlády Austrálie John Howard. 
Zvolení Petra Nečase za místopředsedu IDU potvrzuje silné vztahy a respekt, které má ODS v zahraničí jako jedna z nejvýznamnějších politických stran postkomunistické Evropy. Místopředsedy IDU se v minulých letech stali i oba dřívější předsedové občanských demokratů Mirek Topolánek (Mezinárodní demokratická unie) a Václav Klaus (Evropská demokratická unie).
 
„Své zvolení považuji za ocenění dlouhodobé aktivity občanských demokratů v Mezinárodní demokratické unii. Je to také projev důvěry zahraničních partnerů v ODS jako stabilní a programově ukotvenou konzervativní stranu,“ komentoval předseda ODS Petr Nečas výsledek volby.
 
Mezinárodní demokratická unie je sdružením více než 80 konzervativních, křesťansko-demokratických a dalších stran sdílejících stejné politické přesvědčení. Byla založena v roce 1983 v Londýně Margaret Thatcherovou, Helmutem Kohlem, Jacquesem Chiracem a dalšími předními evropskými a světovými politiky. IDU je platformou, která členským stranám umožňuje výměnu názorů na politická témata a organizační záležitosti stran a zároveň podporuje prosazování demokracie a středo-pravé politiky po celém světě.

Štítky:
tisková zpráva IDU