15. dubna 2024

CNN Prima News: Petr Fiala v Bílém domě. Viděli jsme sebevědomý a současně uvolněný projev, chválí premiéra Eva Decroix

(CNN Prima News) Premiér Petr Fiala (ODS) je státníkem na vysoké úrovni. Těmito slovy zhodnotila poslankyně Eva Decroix (ODS) v pořadu 360° na CNN Prima NEWS schůzku předsedy vlády s americkým prezidentem Joem Bidenem. Fiala podle ní ukázal „sebevědomý a uvolněný projev“. Kladně ho hodnotili i další představitelé vlády.

Celou debatu s Evou Decroix můžete zhlédnout na CNN Prima News.

„Petr Fiala je opravdu státník na vysoké úrovni. Viděli jsme sebevědomý a současně uvolněný projev, který byl výborně zpracovaný,“ poznamenala místopředsedkyně ODS Eva Decroix v pořadu 360°CNN Prima News.

Fiala ve svém projevu zavzpomínal i na tanky vojsk Varšavské smlouvy v Československu. „V roce 1968 jsem byl malý kluk. Tehdy jsem viděl v ulicích mého rodného města ruské tanky. To už znovu vidět nechci. I proto musíme Ukrajinu nadále podporovat,“ řekl během schůzky v Bílém domě český premiér Petr Fiala.

Decroix jeho slova ocenila. „Ta zpráva je jasná nejen ve vztahu k ruské agresi na Ukrajině, ale i k naší obraně. Premiér jasně říká, že to vše dělá pro naši zemi,“ řekla Eva Decroix. Dodala, že premiérův výstup byl současně „sebevědomý a uvolněný“.

Eva Decroix

místopředsedkyně strany
1. místopředsedkyně poslaneckého klubu PČR
krajská zastupitelka
předsedkyně regionálního sdružení
členka oblastní rady