13. dubna 2024

Pro všechny, kdo si chtějí věřit: V Ostravě právě začíná volební 31. kongres ODS!

(www.ods.cz) Občanské demokraty dnes v Ostravě čeká 31. kongres ODS. Dvoudenní jednání symbolicky zahájí česká hymna, na kterou svými zdravicemi navážou představitelé koaličních stran. Delegáti v první volbě zvolí předsedu strany, ve druhé 1. místopředsedu, a ve volebním bloku ke kompletnímu předsednictvu navážou zvolením čtyř místopředsedů strany. Odpoledne bude v ostravském Clarionu patřit tematickým blokům: Cestě za vítězstvím: Eurovolby 2024, Ve vládě jsme vidět a Programu pro úspěšné Česko. Kongres začíná v 10 hodin a po celou dobu je možné ho sledovat prostřednictvím živého vysílání.

Kongres je zpravidla největší stranickou akcí. Letošního kongresu v Ostravě se zúčastní na 539 delegátů, přibližně sto hostů a další téměř stovka novinářů. Heslem letošního kongresu je Pro všechny, kdo si chtějí věřit a hlavním motivem podané ruce, jakožto gesto spolupráce, vstřícnosti a vzájemného respektu, v neposlední řadě i sebevědomí. Občanská demokratická strana je dnes silnou stranou s nejsilnějším zastoupením ve vládě, s premiérem, ODS je součástí nejsilnějšího senátorského klubu v čele s předsedou Senátu, podílíme se na vládě ve 13 krajích, máme tři hejtmany včetně předsedy Asociace krajů ČR, máme primátory ve třech největších městech České republiky a také celou řadu úspěšných starostů, úspěšných komunálních politiků. Máme na čem stavět!

Po dobu konání pro vás připravujeme kompletní tiskový servis. Sledujte živá vysílání, aktuality, výsledky hlasování, projevy i všechna další vystoupení na www.www.ods.cz/kongres/2024.

Živá vysílání:

1. den jednání, sobota: https://youtube.com/live/3W_vqVEaJBo?feature=share

Tisková konference po zvolení předsednictva: https://www.youtube.com/watch?v=PpiWo82WMyw

2. den jednání, neděle: https://youtube.com/live/Qn8_mD7hl6E?feature=share

Sobota 13. dubna 2024

prezence delegátů, hostů a novinářů

Zahájení 31. kongresu ODS

• Vystoupení hostů
  • Volba předsedy ODS
  • Volba 1. místopředsedy ODS

Oběd

• Volba místopředsedů ODS