7. září 2023

ODS blíž k vám: Veronika Vrecionová a Alexandr Vondra na cestě po středních Čechách ocenili příkladné hospodaření na rodinných farmách i rozvoj místních firem v modernizaci výroby

(www.ods.cz) Europoslanci Veronika Vrecionová s Alexandrem Vondrou ve čtvrtek pokračovali v pětidenní cestě regiony. Během výjezdu po středních Čechách navštívili několik místních firem, rodinné farmy, představitele měst a obcí a v podvečer se v hlaveneckém společenském sále setkali s místními občany.

Občanští demokraté výjezd zahájili návštěvou české rodinné firmy s dlouholetou tradicí Heckl v Kralupech nad Vltavou, která už tři desetiletí vyvíjí a následně i vyrábí a distribuuje produkty pro inženýrské sítě. Na kralupské radnici je přivítal starosta města Libor Lesák, který během prezentace dalších záměrů města představil mimo jiné rozsáhlou rekonstrukci zchátralého pivovaru, který nově najde využití v podobě areálu pro společenské, kulturní a komunitní účely. Rekonstrukce si vyžádá investici téměř tří set milionů korun a patří tak mezi největší v novodobé historii města. 

Veronika Vrecionová na farmě Vraňany rodiny Hančů ocenila jejich příkladné hospodaření, ale především proces zpracovávání zeleniny. „Farma ve Vraňanech je příkladem kvalitního hospodaření. Oceňuji nejen produkci zeleniny, ale především následné zpracovávání. Před pětadvaceti lety přitom začínali na malém poli, v současné době na vraňanských polích hospodaří na ploše dosahující třech stovek hektarů a jsou největším producentem sazenic v České republice,” řekla Veronika Vrecionová, předsedkyně europoslaneckého klubu ODS a navázala: „Do Vraňan k rodině Hančů jezdím pravidelně a vždy mě pozitivně překvapí a potěší rozvojem celého jejich areálu. Stále zavádějí nové technologie a místo farmy modernizují.” 

„Během cesty jsme měli příležitost k nahlédnutí do mělnické společnosti Luna Plast, která na českém trhu vyrábí už pětadvacet let. Dnes je významným výrobcem plastových trubek pro různé účely staveb vodních nebo plynových potrubí i jiných inženýrských sítí. Mám radost, že se firmě daří a výrobu dále modernizuje,” řekl Alexandr Vondra, europoslanec.

Závěr regionálního výjezdu patřil návštěvě obce Hlavenec, kde v zemědělství hospodaří manželé Smotlachovi. Na farmě pěstují a prodávají teplomilnou zeleninu, především vyhlášená rajčata.

Veronika Vrecionová

poslankyně EP
členka Programového týmu ODS zemědělství

Alexandr Vondra

místopředseda strany
europoslanec