30. ledna 2023

Rádio ZET: Považuji Petra Pavla za správného kandidáta

(Radio ZET) „Politici i marketingoví odborníci se shodují, že byla prezidentská kampaň nebývale ošklivá, štvavá a podpásová. Spousta lidí si řekla, že nemohou volit systém manipulace a lži, jaký nastolil Andrej Babiš,“ říká senátorka Miroslava Němcová. „Jsem s volbou Petra Pavla spokojená. Vyjadřovala jsem mu podporu několikrát. Považovala jsem ho za správného kandidáta,“ pokračuje bývalá předsedkyně Poslanecké sněmovny, která byla hostem Interview Martina Kováře na Rádiu ZET.

Celý rozhovor s Miroslavou Němcovou si můžete poslechnout na Rádiu ZET.

Miroslava Němcová si nemyslí, že Andrej Babiš šel do prezidentské volby s tím, že je jasným outsiderem. „Aktivoval všechno, co mohl, aby vyhrál. Poslední jeho kroky byly absurdní a šílené. Chtěl zoufale vyhrát prezidentské volby,“ popisuje Miroslava Němcová. Ego expremiéra musí podle senátorky vítězit a dominovat. „Andrej Babiš bude chtít zase někdy uspět. Po třech porážkách se od něj však budou voliči odklánět a bude to ještě těžší,“ doplňuje.

Andrej Babiš však získal dosud nejvyšší počet hlasů, jaký kdy hnutí ANO nebo jeho jednotliví kandidáti obdrželi. Senátorka za Prahu 1 se však nárůstu popularity hnutí jako celku neobává. „Ve druhém kole se slévají hlasy pro kandidáty ze všech možných stran. Jsou to i příznivci těch, kteří už vypadli a jako druhou volbu si zvolili Babiše,“ uzavírá Miroslava Němcová.

Miroslava Němcová

senátorka PČR