12. září 2012

Mé politické desatero

…jen abyste věděli, na čem mi záleží:

  1. Do zastupitelstva Ústeckého kraje kandiduji poprvé a chci se podílet na krajské politice v zájmu svých voličů, nemám potřebu ani chuť se na jejich přízni obohacovat a budu se podle toho chovat. 
  1. Budu prosazovat, aby těžaři a výrobci elektřiny, kteří zatěžují životní prostředí našeho kraje, finančně kompenzovali tuto zátěž všem nám, kteří v tomto kraji žijeme. 
  1. Budu usilovat o to, aby sociální dávky dostávali pouze ti, kteří pracovat opravdu nemohou, a ne ti, kteří pracovat nechtějí a bezostyšně žijí na úkor druhých. 
  1. Budu trvat na tom, aby senioři, žijící v pobytových zařízeních sociální péče, měli stejné, rovnoprávné podmínky při financování zdravotní péče ze strany zdravotních pojišťoven. 
  1. Budu bojovat za zvýšení pravomocí městské policie, aby mohla účinně a nekompromisně zasahovat proti všem, kteří otravují svým chováním život svých sousedů, například rušením nočního klidu. 
  1. Budu prosazovat, aby exekuce byly skutečně spravedlivým postihem dlužníků, a ne zdrojem nesmyslně vysokých příjmů exekutorů. 
  1. Budu důsledně proti dalšímu zadlužování kraje, protože vím, že dluhy se musí splácet a připadá mi nespravedlivé, aby naše děti splácely naše dluhy. 
  1. Budu se stejně jako dosud angažovat ve všem, co zlepší podmínky psů v našem kraji, budu bojovat proti nedůstojným psím „množírnám“ a proti všem formám týrání zvířat. 
  1. Podpořím každou iniciativu, která bude účinně bránit korupci na všech úrovních, a budu trvat na tom, aby se v krajské politice neopomíjely ani drobné nešvary, které sice nejsou předmětem velkých mediálních případů, ale dnes a denně otravují život nám všem. 
  1. Udělám vše pro to, abych se Vám mohla za čtyři roky s čistým svědomím podívat do očí.

 Vaše

Mgr. Lenka Raadová

členka strany
neuvolněná radní