8. září 2022

Poslanecký klub ODS kondoluje britské královské rodině

(www.ods.cz) Občanská demokratická strana přijala s velkým zármutkem zprávu o úmrtí Jejího Veličenstva královny Alžběty II. Poslanecký klub ODS kondoluje britské královské rodině a pozůstalým Jejího Veličenstva i občanům Velké Británie vyjadřuje upřímnou soustrast.

„S velkým zármutkem jsem dnes přijal zprávu o úmrtí Jejího Veličenstva. Alžbeta II. byla nejdéle vládnoucím monarchou britské historie. Zůstává vzpomínkou pro několik generací. Byla velkou inspirací pro mnohé státníky po celá desetiletí. Osobně děkuji za její důstojnost i celý odkaz světu,“ uvedl předseda poslaneckého klubu ODS Marek Benda.

„Život královny Alžběty II. představuje symbol skoro celého století historie. Za doby jejího vládnutí Evropa změnila svou tvář a prošla krutými zkouškami. Její popularita možná někdy kolísala, ale srdce Britů měla vždy. Postupně si ale získala také srdce, důvěru, obdiv a uznání celého světa. Zanechává politický i lidský odkaz umírněnosti a konzistentnosti, který sluší nejen členům královské rodiny. Královské rodině a celé Británii upřímnou soustrast!“ uvedla první místopředsedkyně poslaneckého klubu ODS Eva Decroix.