24. června 2022

Rok od ničivého tornáda na Moravě: V zasažených obcích probíhá čilý stavební ruch, největší výzvou je elektrifikace

(www.ods.cz) Před rokem zasáhlo oblast jižní Moravy ničivé tornádo. 365 dní od této smutné události probíhá v zasažených obcích čilý stavební ruch. V Mikulčicích je největší stavebním projektem elektrifikace obce.

O všechny občany jsme se v maximálně možné míře snažili jako obec nebo i stát postarat. Rok od tornáda jsou Mikulčice stále jedno velké staveniště. V lednu lidé dostali stavební povolení na stavby. Domy se lidem i nám znovu daří stavět. Největším stavebním projektem je aktuálně komplexní elektrifikace, kterou nám financuje stát,“ řekl Josef Dvořáček (ODS), starosta obce Mikulčice a navázal: „Ačkoliv událost tornáda je stále nepopsatelně škaredá, vzpomínáme i na obrovskou sounáležitost a solidaritu lidí z celé země. U této příležitosti výročí je na místě jim znovu poděkovat.

„Tornádo na jižní Moravě se mi nesmazatelně zapsalo do paměti na celý život. Oceňuji všechny, kteří se s touto přírodní katastrofou vypořádali. Velké poděkování směřuje starostům zasažených obcí, kteří prokázali mimořádné nasazení nejen v koordinaci pomoci, ale mnohdy se i lidsky stali důležitou oporou jejím sousedům a občanům v jednotlivých obcích,“ připojil se senátor Rostislav Koštial z břeclavského obvodu.