11. listopadu 2021

Hlavní zprávy CNN Prima News

(CNN Prima News) Hostem hlavní zpravodajské relace Hlavní zprávy CNN Prima News byl v živém vstupu předseda ODS a kandidát na premiéra Petr Fiala.

Celý rozhovor s Petrem Fialou můžete zhlédnout na CNN Prima News.

Gabriela LAŠKOVÁ, moderátorka:
A hostem Hlavních zpráv je teď také lídr
koalice SPOLU a pravděpodobně budoucí premiér České republiky Petr Fiala. Dobrý večer i vám.

Petr FIALA, lídr koalice a předseda ODS /SPOLU/:
Dobrý večer.

Gabriela LAŠKOVÁ, moderátorka:
Pane Fialo, dokážete navázat na současnou vládu, když jak to vypadá, se vám úplně nedaří domluvit se nejen na opatřeních, ale i na společném jednání? Nehrozí, že budete rušit to, co oni teď schválí?


Petr FIALA, lídr koalice a předseda ODS /SPOLU/:
Mně je jasné, že veřejnost vůbec nezajímá, jestli se dokážeme domluvit na nějakém termínu. Veřejnost zajímá, co se bude dělat v boji s covidem, a této odpovědnosti jsme si vědomi. Mně je trošku líto, že Ministerstvo zdravotnictví několikrát přesouvalo ten termín, kdy by se měli setkat s naším AntiCovid týmem, my jsme na ta setkání připraveni, jsme nachystaní, vydali jsme také naše doporučení, co by se mělo dělat v minulých dnech. Takže doufám, že zítra ta schůzka proběhne, že dojde k nějaké rozumné dohodě, a opravdu mohu garantovat, že budoucí vláda žádné smysluplné opatření rušit nebude.

Gabriela LAŠKOVÁ, moderátorka:
Andrej Babiš vás dnes vyzval, abyste vládu rychle převzal. Prý doufá, že pojedete na nejbližší Evropskou radu. Máte informace o tom, kdy bude, a budete na ni chtít jet?


Petr FIALA, lídr koalice a předseda ODS /SPOLU/:
Což o to, Evropská rada bude v polovině prosince, to já vím, ale samozřejmě ta výzva od Andreje Babiše je pěkná, ale důležité jsou kroky pana prezidenta. Já mohu říct, že jsme pracovali prakticky od volebního večera, připravili jsme v rekordně rychlém čase koaliční smlouvu, dohodu pěti politických stran, dvou koalic a jsme připraveni. A od pondělka budeme připraveni vládu převzít. Bude záležet na panu prezidentovi, jak se rozhodne, jak rychle ty ústavní kroky, které musí udělat on, jak rychle je bude uskutečňovat.

Gabriela LAŠKOVÁ, moderátorka:
Říká lídr
koalice SPOLU a pravděpodobně budoucí premiér naší země, já vám děkuji za váš čas a hezký večer.

Petr FIALA, lídr koalice a předseda ODS /SPOLU/:
Děkuji za pozvání, pěkný večer.

Petr Fiala

předseda ODS