20. července 2021

360° CNN Prima News: Co předvádí Babišova vláda, je strašné. Aféra střídá aféru

(CNN Prima News) Předseda ODS a lídr koalice SPOLU Petr Fiala se pustil do vlády Andreje Babiše (ANO). Označil ji za neschopnou a skandální. „Jsem smutný z toho, kam se politika v Česku dostala,“ povzdechl si ve speciálním vysílání pořadu 360° Pavlíny Wolfové.

Celý rozhovor s Petrem Fialou můžete zhlédnout na CNN Prima News.

Petr Fiala má ambice na to vyhrát říjnové sněmovní volby, a stát se tak novým premiérem. „Nechci sedět doma a nadávat, že se politika vyvíjí špatným způsobem. Já se snažím něco aktivně dělat,“ řekl ve vysílání CNN Prima NEWS. Současná vláda podle něj neumí řešit problémy České republiky, navíc za ní jde již mnoho korupčních kauz. „Co Babišův kabinet předvádí, je strašné. Země se nerozvíjí, jak by měla. Chci to změnit. Jsem smutný z toho, kam se politika dostala. Aféra střídá aféru. Nad věcmi, které by v minulosti nebyly ani možné, se dneska mává rukou,“ uvedl Petr Fiala.

Jako příklad zmínil podezření Andreje Babiše ze střetu zájmů či informace z diáře předsedy poslaneckého klubu ANO Jaroslava Faltýnka. Zástupci koalice SPOLU často připomínají, že pokud je politik z něčeho podezřelý, měl by z toho vyvodit odpovědnost a odstoupit.

„Je čas říct dost a přesvědčit voliče, aby dali hlasy stranám, které přinesou do české politiky změnu,“ zmínil Fiala.

Jenže koalice SPOLU se ve volebních průzkumech pohybuje kolem 20 procent, a většinou jí tak náleží třetí příčka za hnutím ANO a druhou opoziční koalicí Pirátů a STAN.

Část veřejnosti také Fialu kritizuje za jeho „nemastnost a neslanost“, leckdo rovněž jeho vystupování považuje za nudné. Na to však šéf ODS v pořadu zareagoval slovy: „Politických bavičů zde máme dost a já se k nim nehodlám přidávat. Oni by to také měli nechat na profesionálních komicích, kteří se tím živí.“

Podle Fialy má politik především nabízet řešení, serióznost, slušnost a hodnoty, nikoliv bavit lidi.

Petr Fiala

předseda ODS