15. června 2021

Oblastní sdružení má nové vedení - předsedou opět zvolen Jakub Janda

V domovském městě obhajujícího předsedy – ve Frenštátě pod Radhoštěm, se 14. června 2021 uskutečnil o jednání Oblastního sněmu ODS Nový Jičín.

Aula Gymnázia a SPŠEI hostila bezmála šedesátku delegátů, jejichž úkolem bylo zvolit své vedení na další volební období 2021 až 2023.

Po dvou letech v roli předsedy Oblastního sdružení se rozhodl opětovně na tuto funkci kandidovat současný předseda Jakub Janda. Svou funkci 98 % podílem hlasů obhájil.

„Chtěl bych, abychom dosáhli vůbec největšího počtu zastupitelů a podílu na politické moci v našich městech a obcích, neboť jen z těchto zastupitelů se musí rekrutovat noví politici, kteří budou mít ambice, ale také výbavu kandidovat do vyšších stupňů voleb, ať již jsou to volby krajské nebo parlamentní.“ uvedl ve svém kandidátském projevu, který ze strany delegátů sklidil potlesk.

Za své priority považuje především rozvoj členské základny. Ve slibovaných vizích mimo jiné zmínil: „Naše zastoupení musíme také posílit i v rovině počtu zastupitelů. Tady vnímám, že budoucí oblastní rada se mnohem detailněji bude zabývat rozvojem našich místních sdružení. Mnohem větší pozornost musíme také věnovat rozvoji naší členské základny a rovněž i vzniku nových místních sdružení.“

Do Oblastní rady ODS Nový Jičín nově zasedne šest členů, což je skoro polovina z celkového počtu členů Oblastní rady. Novým prvním místopředsedou byl zvolen 1. místostarosta Nového Jičína Václav Dobrozemský a sekundovat mu bude Jana Machová z místního sdružení v Kopřivnici.

Svůj mandát z předchozího volebního období 2019-2021 obhájili také Karel Bednařík, Petr Venský, Jakub Kotala a Lukáš Kresta. Novými členy Oblastní rady se stali David Mořkovský, Jiří Adamec, Dalibor Blažek, Lukáš Lyčka, Jana Povalová a Dan Šmajstrla.

S novou Oblastní radou nás čekají náročné výzvy v podobě letošních sněmovních voleb a v příštím roce pak komunálních a senátních voleb, do kterých máme zájem nominovat kandidáta z naší členské základny.