19. května 2021

Koalice SPOLU zahájila kampaň a odzvonila éře populismu, drancování veřejných financí a úpadku morálky

(www.ods.cz) Koalice SPOLU dnes zahájila kampaň před sněmovními volbami. Lídr koalice na premiéra Petr Fiala zdůraznil, že cílem koalice je kromě vzdělané a prosperující České republiky patřící na Západ také návrat hodnot a morálky do politiky. Představitelé koalice na Moravském náměstí v Brně symbolicky odzvonili éře populismu, drancování veřejných financí a úpadku morálky.

„Přinášíme občanům České republiky pět dobrých zpráv. První z nich je jasná – umíme se dohodnout jako koalice SPOLU a jsme připraveni se dohodnout i s těmi politiky, kteří berou správu země jako službu občanům. Jako koalice SPOLU garantujeme to, že naše země není na prodej a budeme i nadále součástí Západu, kam bezesporu patříme. Jsme přesvědčeni, že klíčem k budoucnosti ČR je kvalitní vzdělání, a my umíme dětem vytvořit podmínky, kde se budou méně biflovat, ale o to více tvořit. Víme, že je důležité vytvořit malý, ale přívětivý stát s nízkými daněmi, který nebude na občany zaklekávat, ale bude jim sloužit. A také víme, jak toho dosáhnout. Poslední z pěti dobrých zpráv rozhodně není nejméně důležitá. My, politici SPOLU, se budeme ze všech sil snažit, aby se do české politiky vrátily hodnota a morálka,“ říká předseda ODS Petr Fiala a dodává: „Odzvonilo éře bezhodnotového populismu, lží, drancování veřejných financí a úpadku morálky. Zahájení naší kampaně je k tomu jedním z kroků, tím nejdůležitějším jsou ale volby. Čeká nás dobrá budoucnost. Protože SPOLU dáme Českou republiku dohromady.“

„Ve společnosti začíná převládat pocit, že změna není možná, že se zapomíná na mnohé skupiny občanů, že se vytrácí ochota si pomáhat a starat se o sebe. Je nám jasné, že naši zemi teď čeká náročné období obnovy. Pozitivní na něm je, že hned na samém začátku máme jedinečnou příležitost vyměnit unavené, opotřebované a chaotické vedení téhle země, které krizové okamžiky uplynulého pandemického roku nezvládlo. Teď bude na vás, abyste si vybrali své zástupce. Nasloucháme, nesoudíme, pomáháme. To je i moje motto v právě odstartované kampani. V rámci koalice SPOLU nabízíme tiché většině slušných a pracovitých lidí své zkušenosti, odhodlání tvrdě pracovat a jasnou vizi, jak chceme vyvést naši zemi z krize. Není nám jedno, co se děje venku za dveřmi vašeho domu či bytu, my jsme se na vás nevykašlali,“ uvádí předseda KDU-ČSL Marian Jurečka.

„Pro rozvoj naší společnosti není nic důležitějšího než stabilní rodina. Uplynulý rok pro rodiče a děti naprosto změnil pravidla hry. Spolu chceme rodinám pomoci zvládnout všechny výzvy, kterým v této době čelí. Ve Sněmovně dlouhodobě prosazuji řešení, která by pomohla rodičům sladit rodinný život a péči o děti s prací. Je klíčové například zlevnit částečné úvazky, aby se firmám vyplatily. Pracující rodiče podpoříme zvýšenými daňovými slevami na děti a zavedeme daňovou úlevu pro matky a pečující osoby po návratu do práce. SPOLU na rodiny myslíme,” doplňuje předsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová.