23. dubna 2021

Speciál ČT24: Návrat do škol

(ČT 24) Druhý předvolební speciál Událostí, komentářů se věnoval školství. Devět zástupců sněmovních stran debatovalo o dopadech pandemie na žáky a studenty – ačkoliv se pomalu vracejí do škol, ve srovnání s vrstevníky v Evropě se učili na dálku nejdéle. Více než deset tisíc dětí se také ocitlo zcela mimo vzdělávací systém. Hostem speciálu ČT24 byl místopředseda ODS a školský expert Martin Baxa.

Celý rozhovor s Martinem Baxou můžete zhlédnout na ČT24.

Podle poslance Martina Baxy (ODS) se školy měly zavírat pomaleji, mohlo se více pracovat s dílčími opatřeními. Mně vždycky v těch rozhodnutích chybělo opření se o data a nějaká perspektiva, řekl.

Martin Baxa také poznamenal, že s dětmi se dalo cíleně pracovat, ale vláda si osvojila jednoduchá, plošná řešení. Pomohlo by podle něj každé malé sportování za určitého počtu dětí. Speciálně u toho sportu ředitelé základních škol dlouhodobě říkali, že jsou schopni zajistit individuální sportování nebo sportování v malých skupinkách. Ptali se, jak se může ve velké tělocvičně, kdy sportuje šest dětí, šířit koronavirus? nastínil Martin Baxa.

Martin Baxa

místopředseda strany
poslanec PČR
předseda regionálního sdružení
primátor